Op 28 september 2022 zal voor het eerst de Dag van de Chemische Logistiek plaatsvinden. Op deze dag vestigen wij als branchevereniging VNCW de aandacht op onze belangrijke en onmisbare sector binnen Nederland. Hierbij kijken we uiteraard ook naar de medewerkers binnen onze branche.

De chemiesector produceert en bewerkt grondstoffen en producten door middel van chemische veranderingen aan deze stoffen. Zonder chemie kunnen wij ons niet voeden, hebben we geen medicijnen, geen kleding en geen mobiele telefoons om maar een paar voorbeelden te noemen. De chemische industrie vormt dan ook één van de belangrijkste sectoren van onze economie.

Qua omzet staat de Nederlandse chemische industrie op nummer 4 binnen Europa en nummer 10 wereldwijd. De industrie zorgt jaarlijks voor bijna zo’n 20% van de gehele Nederlandse export. Omdat chemiebedrijven voor veel verschillende industrieën stoffen en materialen produceren speelt de sector een belangrijke rol in de innovatie en verduurzaming binnen ons land.

 

Om alle belangrijke grondstoffen op de juiste locatie te krijgen is er de chemische logistiek. Hier staan het transport en de opslag van gevaarlijke stoffen centraal. Iedere dag werken medewerkers voor en achter de schermen hard om dit op een veilige manier voor elkaar te krijgen. Zonder goed personeel geen goede chemische logistiek. En juist in deze tijden waarbij personeel lastig te vinden is, is een extra waardering voor onze mensen zeker op zijn plaats. Daarom wordt op de Dag van de Chemische Logistiek de verkiezing van ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’ gehouden.

We roepen alle chemische logistiek bedrijven binnen Nederland op om hun medewerkers te nomineren voor de ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’-award. Dit kan via onze website. De award zal uitgereikt worden op 28 september 2022 tijdens de Chemiebeurs in Dordrecht. Op onze website is een poster te vinden welke opgehangen kan worden op de bedrijfsvloer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Dag van de Chemische Logistiek valt samen met de Chemiebeurs: hét 2-jaarlijkse congres van de gevaarlijke stoffen keten. De Chemiebeurs vormt al geruime tijd een gewilde ontmoetingsplek voor producenten, handelaren, logistiek, adviseurs en overheden. De beurs zal op 28 september plaatsvinden in Dordrecht.

Andere mogelijkheden die de Dag van de Chemische Logistiek biedt:

  • Op onze website vind je een wervingsvideo voor personeel binnen de chemische logistiek die wij als branchevereniging hebben laten ontwikkelen. Het staat eenieder vrij om deze video te delen.
  • Wil je je medewerkers extra in het zonnetje zetten op 28 september? Download dan ons logo via dag.vncw.nl Of je het logo nu gebruikt om een gebakje voor het personeel mee te decoreren of je maakt er een leuke gadget van: het logo is voor iedereen beschikbaar en ieder bedrijf is vrij om te doen wat hij wil. We ontvangen na afloop graag per mail foto’s die we kunnen delen.

Meer weten over de Dag van de Chemische Logistiek? Neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op.